50 vuoden aikana paikallisesta, pienestä leipomosta on kasvanut kansallinen yritys, joka noin 23 miljoonan euron liikevaihdolla sijoittuu Suomen viiden suurimman leipomon joukkoon. Tuotanto on nykyisin keskitetty Jämsän leipomoon, mutta myös myymäläleipomoissamme ja muissa toimipisteissämme leivotaan tuoreita elämyksiä joka päivä.

Toimintamme työllistää kokonaisuudessaan noin 190 henkeä, joista noin 120 henkilöä työskentelee Jämsän leipomolla. Konsernin liikevaihto on noin 23 miljoonaa euroa (2019) leipomo- ja kahvilatoiminta mukaanlukien. Leipomotoimintamme jakautuu tänä päivänä melko tasaisesti neljään yhtä suureen osaan eli tuoreleivontaan, valtakunnalliseen konditorialeivontaan, myymäläleipomoiden leivontaan sekä sopimusvalmistukseen.

Olemme jo suurehko yritys ja sellaisena tunnistamme vastuumme. Toimintamme on ammattimaista, laadukasta ja nykyaikaista. Ymmärrämme, että toimintaympäristömme muuttuu jatkuvasti ja että sekä kuluttaja- että kaupan asiakkaidemme tarpeet ja toiveet muuttuvat. Siksi meidän strategiamme on kehityksen strategia nykyisiä vahvuuksiamme unohtamatta.

Mihin me uskomme ja miten me toimimme?

Vastuullisuus

Elonen tuntee ja kantaa vastuunsa. Hoidamme velvollisuutemme asiakkaitamme ja kuluttajiamme kohtaan hyvin ja noudatamme meitä koskevia sääntöjä ja standardeja. Työnantajana olemme luotettava ja tasapuolinen: jokaisella eloslaisella pitää olla mahdollisuus tuntea työstään iloa ja ammattiylpeyttä. Vastuullisuus on myös kestävän, ekologisen kehityksen huomioon ottamista.

Välittömyys

Olemme mutkaton ja reilu työyhteisö ja kumppani. Toimimme ripeästi ja asiallisesti, ilman turhaa byrokratiaa tai monimutkaista hierarkiaa. Eloslainen välittömyys tarkoittaa tasa-arvoa ja lähestyttävyyttä niin kumppaneillemme kuin sisäisestikin.

Vuorovaikutus

Haluamme aidosti oppia toinen toisiltamme, kuluttajiltamme ja kaupan asiakkailtamme. Tämä edellyttää meiltä toimivaa ulkoista- ja sisäistä viestintää sekä vuorovaikutusta. Toimintamme kehittäminen ei myöskään onnistu ilman sisäistä yhteistyötä, jossa jokaisella eloslaisella on mahdollisuus omalta osaltaan antaa panoksensa kokonaisuuteen.

Lupauksemme

Lupauksemme kuluttajille, kaupan asiakkaille sekä toinen toisillemme on luoda jatkuvasti maukkaita elämyksiä kuluttajiemme arkeen ja juhlaan. Laadukkaista ja puhtaista raaka-aineista syntyy hyvä ja maistuva, suomalainen maku.

Pidämme tiukasti kiinni periaatteistamme ja arvoistamme: vain paras mahdollinen lopputulos on riittävän hyvä! Myös keskisuomalaisuus ja perheyrittäjyys on meille tärkeää.

Elosen merkkivuodet

1966

Raimo ja Marja-Liisa aloittavat leipomotoiminnan.

1969

Pikku-Kondis avataan Jämsässä.

1977

Ruokaleipien valmistus alkaa.

1980

Jämsän konditoria muuttaa uusiin tiloihin.

1985

Suomen ensimmäinen myymäläleipomo perustetaan Jyväskylään.

1988

Konditoria-kahvila aloittaa Väinönkadulla Jyväskylässä.

1997

Patalahdenkadun tuotanto alkaa ja koko tuotanto siirtyy sinne muutamassa kuukaudessa.

2003

Pizzalinjan valmistuminen.

2005

Toiminta laajenee valtakunnalliseksi. Jari Elonen toimitusjohtajaksi.

2011

Kahdeksas myymäläleipomo avataan

2017

Päivittäinen jakelu Suomeen.

2021

Elonen Oy osti tammikuussa Malviala Oy:n osakekannan.

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x