6 henkilölle - Valmistusaika noin yli 60 minuuttia.
Grillikausi aukeaa herkutellen!
Tarvitset:
- 1-2 pussia Elosen BBQ-Napsiksia
- Coleslaw:
- n. 200g valkokaalia
- 2 porkkanaa
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- ½ rkl makeaa sinappia
- ½ rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- mustapippuria maun mukaan
- Nyhtöpossu:
- n. 1,2kg possun kasleria
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 5 dl vettä
- 5 kokonaista mustapippuria
- n.2-3 dl valitsemaasi BBQ-kastiketta
- Lisäksi:
- rucolaa, punasipulia (marinoitua) ja salaatinlehtiä.
Resepti
- Aloita nyhtöpossusta.
- Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
- Leikkaa liha kahteen osaan.
- Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet.
- Laita liha uunivuokaan ja lisää sipulit, valkosipulit ja vesi.
- Vesi saa miltei peittää lihan.
- Hauduta 150-asteisessa uunissa 3-4 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
- Nosta liha liemestä ja revi kahden haarukan avulla nyhdetyksi.
- Sekoita revityn lihan joukkoon BBQ-kastike.
- (Halutessasi voit vielä hetken lämmittää lihaa vuuassa grillissä, jotta saat siihen savuista makua)
- Kun liha kypsyy uunissa, voit valmistaa kaalisalaatin.
- Kuori porkkanat.
- Raasta porkkanat ja kaali karkealla raastinterällä.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna maustua kylmässä, kunnes liha on valmista.
- Leikkaa Napsikset puoliksi ja grillaa niitä hetki. (Voit myös paistaa niitä kuivalla pannulla.)
- Täytä Napsikset salaatinlehdellä, nyhtöpossulla, kaalisalaatilla, rucolalla ja punasipulilla.
- Herkuttele heti!