Anna palautetta

Alla olevalla lomakkeella voit jättää palautetta tai pyytää lisätietoja esimerkiksi tuotteisiimme liittyen. Vilkaise myös UKK-osiomme, jossa vastaamme asiakkaidemme useimmin kysymiin kysymyksiin.

UKK

Tuotteissanne on E-koodeja. Miksi?

On tärkeää, että tuote ja siihen käytetyt raaka-aineet säilyvät turvallisina ja laadukkaina koko tuotteen elinkaaren ajan. Eri raaka-aineiden mukana tuotteen tuotetietoihin voi tulla useita E-koodeja, vaikka emme mitään ylimääräistä tuotteeseen lisäisi. Yliherkkyydet ovat hyvin yksilöllisiä, joten pakkaustiedoissa mainitaan myös hyvin pienet pitoisuudet. Yleisimmin tuotteissamme näkyviä E-koodeja esiintyy myös luontaisesti esimerkiksi hedelmissä ja marjoissa.

  • Jotta kakkupohja kohoaa, tarvitaan leivinjauhetta.
  • Kun marjoista keitetään hilloa, tarvitaan sakeutusaineita.
  • Samaan hilloon tarvitaan myös hiukan happamuutta ja säilyvyyttä sääteleviä aineita.
    • Yleisimmin tähän käytettyjä E-koodeja esiintyy luontaisesti useimmissa hedelmissä ja marjoissa.
  • Kasvirasvapohjaisilla emulgointiaineella sidotaan raaka-aineita yhteen. Saadaan pysyvä vaahto tai herkullista suklaata.
Mikä on liivatteen alkuperä?

Liivatteen alkuperä on nauta kaikissa niissä Elosen tuotteissa, missä liivate on mainittu tuotteen ainesosissa.

Mikä on emulgointiaineiden alkuperä?

Elosen tuotteiden sisältämät emulgointiaineet ovat kasviperäisiä.

Onko kerma ja tuorejuusto pastöroitua?

Elosen tuotteisiin käytetyt maitotuotteet ovat aina pastöroituja tai UHT-käsiteltyä.

Sopivatko materiaalit hyötykäyttöön?

Kaikki Elosen pakkaukset soveltuvat puhtaana kierrätettäväksi muovin- tai kartonginkeräykseen. Painetuissa pakkauksissa ohjeistamme kierrätykseen myös erillisillä kierrätysohjeilla. Säästääksemme pakkausmateriaalihävikkiä, osa tuotteistamme pakataan yleiskalvoon erillisellä etikettitarralla. Lisäteksteille on näissä pakkauksissa vähemmän tilaa, mutta näissäkin pakkauksissa vuoka/alusta soveltuu puhdistettuna kartonginkeräykseen ja kalvo muovinkeräykseen.

Lisää tietoa kohdassa kierrätettävät pakkaukset sivulla Vastuullisuus, Laatu ja Kotimaisuus.

Miksi vegaanisissa tuotteissa on "saattaa sisältää" -varoitus maidosta ja kananmunasta?

Elosen valikoimiin on tullut useita vegaaniseen ruokavalioon sopivia täysin kasviperäisiä tuotteita. Samoilla tuotantolinjoilla valmistetaan myös kananmunaa ja maitoa sisältäviä tuotteita, joten riskiarvion perusteella joudumme varoittamaan erittäin voimakkaasti allergisia henkilöitä mahdollisista jäämistä. Osa varoituksista tulee myös raaka-ainetehtailta.

Varoituksista huolimatta teemme aina kaikkemme, ettei jäämiä esiintyisi ja myös tutkimme säännöllisesti näiden eläinperäisten allergeenien esiintyvyyttä työympäristössä ja tuotteessa. Tavoitteemme on, ettei tutkimuksissa esiintyisi pieniäkään jäämiä.

Miksi Elonen käyttää palmuöljyä?

Osaan Elosen konditoriatuotteista ja kahvileivistä tulee RSPO-sertifioitua palmuöljyä koostettuna ainesosana mm. täytteiden, kuorrutteiden, koristeaineiden tai margariinien ja kreemien kautta. Mikäli tuotteemme sisältää hyvin pienenkin määrän palmua rasvaseoksen tai raaka-aineen mukana, merkitsemme sen pakkaukseen näkyville. Elonen ei osta palmu- tai kookosöljyä raaka-aineena leipomolle, vaan taikinoissa käytetään rasvana rypsiöljyä ja voita sekä jonkin verran margariinia.

Miksi palmuöljyä esiintyy raaka-aineissa? Voidaanko palmuöljy korvata kokonaan?

Palmuöljyä käytetään melko yleisesti erityisesti konditoriatuotteiden raaka-aineiden ainesosana, sillä palmuöljyssä on sellaisia hyödyllisiä teknisiä ominaisuuksia, joita ei ole muissa rasvalaaduissa. Palmuöljyä käytetään oikeanlaisen rakenteen saavuttamiseksi raaka-aineeseen. Esimerkiksi margariinit ja kreemit saadaan kiinteään ja vaahdotettavaan muotoon sopivalla seossuhteella nestemäistä rypsiöljyä sekä luontaisesti kiinteää palmu- tai kookosöljyä.

Keskustelua raaka-ainetoimittajien kanssa käydään jatkuvasti ja osasta raaka-aineista palmuöljy on saatu korvattua muilla rasvalaaduilla. Tarvitsemme konditoriatuotteisiin kuitenkin jatkossakin mm. kiinteänä huoneenlämmössä säilyviä kuorrutteita, joten palmuöljyn käytöstä luopuminen kokonaan ei ole täysin mahdollista.

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x