Lokakuuta lämmittämään ihana mausteinen Kurpitsalatte
Kokeile kahvin kaverina herkullista Pumpkin Spice Lattea. Latteen laitetaan kurpitsapyrettä ja se maustetaan inkiväärillä, kanelilla ja muskottipähkinällä. Kurpitsasoseen valmistamiseen menee hetki, mutta se on äärimmäisen yksinkertainen tehdä. Kurkkaa resepti alta!
Lattea varten tarvitset:
- 5 dl Maitoa (tai kauramaitoa)
- 2 rkl Kurpitsapyreetä*
- 1-3 rkl sokeria (oman maun mukaan)
- 1 tl Vaniljatahnaa
- 1/2 tl Kurpitsamaustetta (kanelia, inkivääriä ja muskottipähkinää)**
- 1 dl Vahvaa kahvia (tai maun mukaan miedompaa)
+ Päälle kermavaahtoa ja ripaus kurpitsamaustetta
Resepti
1. Lämmitä kattilassa maito, kurpitsapyree ja sokeri keskilämmöllä. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon kurpitsamausteet, vaniljatahna ja kahvi.
2. Jaa mukeihin ja koristele kermavaahdolla ja ripauksella kurpitsamaustetta
*Kurpitsapyree
Tarvitset:
- Pienen makean kurpitsan
- Halutessasi hieman merisuolaa
1. Leikkaa kurpitsa pystysuunnassa puoliksi. (Älä yritä leikata kurpitsan kantaa, se on liian kova)
2. Koverra siemenet pois ja laita kurpitsan puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele halutessasi pinnalle hieman hienoa merisuolaa.
3. Paahda kurpitsaa 200 asteisessa uunissa, kunnes hedelmäliha on pehmennyt ja irtoaa kuoresta.
4. Soseuta pehmennyt hedelmäliha blenderissä tai sauvasekoittimella.
Valmis pyree säilyy jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa noin kolme kuukautta. Siemenet voit halutessasi paahtaa sekä suolata ja lisätä vaikkapa kasviskeiton päälle tai napostella sellaisinaan.
** Kurpitsamauste
Sekoita keskenään:
- 4 tl jauhettua kanelia
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 1/2 tl jauhettua muskottipähkinää