Pienemmän ruokahävikin puolesta

Teemme Elosella jatkuvasti töitä ruokahävikin torjumiseksi. Ympäristöasiat on huomioitava koko tuotteen elinkaaren ajalta. Suunnittelemme tuotteet siten, että raaka-aineet voidaan hyödyntää tehokkaasti. Mietimme valmistusprosessit niin, että kanttitaikinat ja koristeluaineet palautuvat uudelleen käytettäväksi ja prosessijätettä syntyisi kokonaisuudessaan mahdollisimman vähän. Pyrimme tarkkoihin valmistusmääriin ja myymme Jämsän leipomolla syntyneet ylimääräiset tai ulkonäkövirheelliset tuotteet leipomon myymälässä. Tuotteitamme päätyy myös hyväntekeväisyyteen ja valmistuksen aikana tehtailla syntynyttä hävikkiä saadaan hyödynnettyä lisäksi eläinten rehuksi.

Mittaamme onnistumistamme jatkuvasti, jotta voimme asettaa itsellemme vuosi vuodelta tiukemmat ympäristötavoitteet. Hävikin torjunnassa pienilläkin teoilla on vaikutusta.

Nyt meni piparix

Elosen ja Malvialan toiminnan yhdistyessä alkuvuonna 2021 syvennyimme yhdessä vastuullisuusteeman äärelle. Vaikka hiommekin tuotantoprosesseja mahdollisimman toimivaksi, niin välillä joudumme toteamaan, että jotain meni pipariksi. Totesimme, että hiukan murtuneet piparit tai palakooltaan tavanomaista pienemmät vohvelipalat ovat maultaan yhtä erinomaisia kuin ykköslaatuiset kaverinsa. Kaksi toisiinsa tarttunutta vohvelipalaa on kuorrutuslinjalla syntyvä moka, mutta syödessä tuplasti herkullisempi.

Näistä ajatuksista syntyi vastuullisen valinnan tuoteuutuudet: Nyt meni piparix -pussi ja Leipurin vohveli Mokapala. Mokapalapussit tarjoaa myös makuyllätyksiä, sillä ne sisältää vaihtelevina osuuksina eri makuisia suklaavohveleita, ettei yhtään menisi hukkaan. Moka muuttuu lahjaksi ympäristölle, sillä kallisarvoisia raaka-aineita ei päädy hävikkiin vain ulkonäkösyistä. Jos päivä meni hetkellisesti piparix, niin leipurin työtunneilla oli silti merkitys. Annamme kuluttajalle mahdollisuuden osallistua ruokahävikin torjuntaan.

 

 

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x