Hyvän mielen joulu

Lähestyessämme joulua, yhä useampi kokee työssään ja arjessaan stressiä. Työpaikalla pistetään pakettiin koko kulunutta vuotta 2020 ja kotioloissa pohditaan ehkä jo joulunviettopaikkaa ja tapaa. Riippumatta siitä, kuinka monta henkeä tulee joulua näin koronarajoitusten aikaan viettämään, on tutuista perinteistä vaikea päästää irti. Siksi joulun alla olisi hyvä pysähtyä aika ajoin miettimään mistä joulussa oikeastaan on kyse. Tämän pysäytyksen tarjosi Elosen markkinointiin muuan Elisa, joka lähestyi meitä Karto Oy:ltä ja ehdotti yhteistyötä.

 

 

Karto Oy järjestää tänä vuonna Hyvän mielen joulukorttitempauksen, jossa yritys toimittaa ison kasan joulukortteja, kyniä ja tarroja yhteistyökumppaneilleen ja mukaan lähteneet yritykset saavat kirjoittaa ja koristella joulukortteja, jotka Karto sitten toimittaa eteenpäin palvelukoteihin. Mikä mahtava ajatus! Karton slogan on: ”Näytä tunteesi”, ja sitä tämä kampanja todella oli.

Kortteja kirjoitettiin sekä Jämsän leipomolla että myös toimipaikoissa eri puolella Jyväskylää. Kuljetin itse henkilökohtaisesti joulukorttilaatikkoa mukanani eri toimipisteissämme ja keräsin kortteja työntekijöiltämme. Muutamaankin kertaan kävi niin, että aloimme puhua omista sukulaisistamme, jotka ovat palvelukodin asukkaita. Juttelutuokiomme jälkeen joulukorttien kirjoittamisesta tuli jotenkin erityisen terapeuttista. Unohdin työni deadlinet ja kiireen ja keskityin miettimään mitä voisin tuntemattomalle korttiin kirjoittaa häntä ilahduttaakseni. Kirjoitin joulun puhtaudesta, kerroin mitä joulu minulle merkitsee, ja mitä haluaisin, että kortti merkitsisi sen vastaanottajalle. Näytin tunteeni. Ja se oli ihanaa. Näin huomasin, että kävi monen muunkin kortteja kirjoittaneen kohdalla. Kortteja valittiin huolella, niiden tekstejä mietittiin ja niihin valittiin kauneimmat tarrat. Vastaanottajaksi saattoi kirjoitettiin ”Sinulle ❤”, ”Tärkeälle” tai vaikka ”Ihanalle”.

Toimipisteemme sijaitsevat pääosin Citymarkettien sisällä, joten kokeilin onneani myös kauppiaiden kanssa ja se kannatti. Erityisen paljon ilahduin siitä, että näin pienen, mutta tärkeän asian äärelle pysähdyttiin ja keskeytettiin normaali kiireinen arki. Ja katsellessani miten hartaudella ja hyvässä hengessä K-Citymarket Äänekosken, Seppälän, Palokan ja Keljon kauppiaat kortteja kirjoittivat, en voinut olla mitettimättä mistä joulusta oikeasti on kysymys; pysähtymisestä, välittämisestä ja tunteiden näyttämisestä.

 

 

Tehdään yhdessä hyvää!

 

 

Katso video joulukorttien kirjoittamisesta tästä!

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x