Kermainen lohikeitto ruistikkujen kaveriksi
Annoksiin tarvitset:
- 7 perunaa
- 3 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 purjo
- 1 l vettä
- 1 tl maustepippuria
- suolaa
- 3 laakerinlehteä
- 450 g lohifileetä
- 2 dl kuohukermaa
- 25 g voita
- sitruunamehua
- tuoretta tilliä
Resepti
- Kuori kasvikset ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja purjo. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta se. Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon mustapippuri, suolaa sekä laakerinlehdet. Tämän jälkeen lisää perunat, sipuli, porkkana ja purjo. Anna kiehua kannen alla, kunnes vihannekset ovat melkein kypsiä.
- Irroita tällä aikaa lohen nahka ja leikkaa lohi sopiviksi kuutioiksi. Kun vihannekset ovat melkein kypsiä, lisää joukkoon lohikuutiot, kerma, voinokare sekä sitruunamehua oman maun mukaan. Keitä vielä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.
- Tarjoile tuoreen tillin ja ruistikkujen kera.