kuudelle - Valmistusaika noin 60 minuuttia.

Kokeile herkullista Piparkakkusemifreddoa

Yllätä joulupöydässä vieraasi herkullisella Piparkakku-semifreddolla – Semifreddo on jäädykkeen ja pehmeän jäätelön risteytys. Piparkakun maku kuuluu perinteisesti joulun suosikkimakuihin, joten mikä olisikaan parempi päätös jouluruokailulle, kuin taivaallinen piparkakun makuinen jälkiruoka?

Kokeile helposti kaulittavaa Elosen tuoretta Piparitaikinaa ja leivo kerralla vaikka useampi piparkakku joulunajan herkuksi! Tuoretaikina on helppo vaihtoehto, sillä taikinaa ei tarvitse sulattaa ja voit ottaa sopivan kokoisen palan taikinasta kulloistakin leivontahetkeä varten ja loput laittaa jääkaappiin odottamaan seuraavaa leivonta kertaa!

Semifreddon voi valmistaa laakeassa astiassa ja siitä pyöritellä sopivan kokoisia annospalloja, tai voit vaihtoehtoisesti laittaa semifreddo -massan silikoniseen vuokaan, niin kuin me teimme!

Makeutta taittaa mukavasti puolukka ja jälkiruoan kruunaa kinuskikastike, jota jokainen voi halutessaan annostella omalle lautaselleen!

Jos haluat somistaa mukavaa joulutunnelmaa pöytään, voit käyttää mm. havunoksia ja kanelitankoja tuomaan tunnelmaa!

Annoksiin tarvitset:

Piparkakku-semifreddo:

  • n. 15 kappaletta Elosen tuoretaikinasta leivottuja pipareita
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl puolukkahilloa tai survosta
  • 0,5 tl vaniljasokeria

Koristelu

  • piparkakkuja
  • jäisiä puolukoita
  • kinuskikastiketta

 

Resepti

  1. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa eri kulhossa keltuaiset ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Ota jälleen uusi kulho ja vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
  4. Murskaa piparit esimerkiksi pakastuspussissa kaulimen avulla karkeaksi rouheeksi.
  5. Sekoita keltuais-sokerivaahtoon kermavaahto, piparirouhe ja puolukkahillo. Lisää joukkoon lopuksi varovasti käännellen valkuaisvaahto.
  6. Laita seos laakeaan vuokaan tai silikonimuottiin, peitä foliolla ja pakasta noin 4h kunnes massa on puolijäinen, eli semifreddo!
  7. Koristele piparkakuilla, jäisillä puolukoilla ja tarjoa kinuskikastikkeen kera!

 

 

Kirjoittaja

Vieraileva Bloggaaja

Arvostelut

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 ääntä, keskiarvo: 1,00)
Loading...

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x