kahdelle - Valmistusaika noin 30 minuuttia.

Mokkapalat suklaakupissa

Mitä jos Mokkapalat tarjoilisi välillä pieninä suupaloina? 😋  Tässä ohjeessa mokkapalat tarjoillaan hauskasti suklaakupista kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera! Marjoja vaihtelemalla saat aina eri makuisia jälkkärikuppeja!  Tällä ohjeella koristelet jälkiruuan kahdelle, mutta lisukkeiden määrää lisäämällä saat annokset neljälle (Elosen mokkapaloja on rasiassa neljä kappaletta).  😊

Annoksiin kahdelle tarvitset:

– 2 Elosen mokkapalaleivosta
– 100g suklaata
– n. 10 kpl tuoreita vadelmia tai muita marjoja
– 1 dl kermavaahtoa
– hitusen kaakaojauhetta
– muutama mintun lehti koristeluun
Mokkapalakuppi

Resepti

1. Päällystä kaksi isoa kauhaa kelmulla mahdollisimman tasaisesti.
2. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Tarkkaile lämpötilaa, jos lämmität mikrossa, ettei suklaa pala ja varmista, ettei suklaan joukkoon pääse vettä, ettei suklaa könttäänny, mikäli lämmität suklaan vesihauteessa.
3. Levitä kauhoille paksu kerros suklaata.
4. Laita kauhat jääkaappiin n. 15 minuutiksi, kunnes suklaa on kunnolla jähmettynyt.
5. Vaahdota sitten kerma.
6. Irrota sitten kelmut kauhoista. Mitä tasaisemmin olet kelmut laittanut, sitä helpompaa irroitus on.
7. Leikkaa mokkapalat neljään pienempään neliöön ja asettele ne varovasti suklaakuppiin vuoron perään tuoreiden vadelmien kanssa
8. Pursota päälle muutama kermavaahtonokare ja sirottele päälle sormin kaakaojauhetta. Kruunaa annos muutamalla mintun lehdellä.
Valmista tuli!
Vinkki! Voit myös dippailla paahdettua ruisleipää tai tuoreita kasviksia hernetahnaan, ja saat terveellisemmät dippiherkut!

Kirjoittaja

Nelli Rantanen

Markkinointi
Kokeile myös mustikoilla ja lisää kermavaahdon joukkoon vaniljarahkaa niin saat vielä mehevämmän annoksen.

Arvostelut

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei arvosteluita vielä)
Loading...
Mokkapalasuklaakupit
Mokkapalasuklaakupit
Mokkapalasuklaakupit
Mokkapalasuklaakupit
Mokkapalasuklaakupit
Mokkapalasuklaakupit

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x