Helppo ja nopea voileipäkakku syntyy hetkessä!
Tarvitset:
- 1 Elosen Saaristolaisleipä (300g)
- n.150-200g lämminsavulohta
- 250g yrttituorejuustoa
- 100g ranskankermaa
- hieman tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1/2 sitruunan kuoriraaste
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 1 tl hunajaa
- kostutukseen: 1 dl vettä + 1/2dl sitruunanmehua
- koristeluun: kurkkua, sitruunaa, herneenversoja, kylmäsavulohta + lisäksi halutessasi esimerkiksi orvokkeja ja salaattisekoitusta (jääsalaatti, rucola, mangoldi yms.)
Resepti
- Leikkaa saaristolaisleipä kolmeen osaan, eli niin että saat aikaiseksi kaksi väliä täytteelle.
- Valmista kostutusvesi sekoittamalla keskenään vesi ja sitruunamehu.
- Kostuta leipäsiivut.
- Notkista tuorejuustosähkövatkaimella.
- Lisää tuorejuuston joukkoon savulohi, mausteet, hunaja, ranskankerma sekä sitruunan kuoriraaste.
- Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Ota täytteestä sivuun noin 1/2 dl kannen kuorrutusta varten.
- Jaa loppu täyte silmämääräisesti kahtia kahteen täyteväliin.
- Kun olet saanut kakun kasattua laita kansipala päälimmäiseksi ja levitä syrjäänotettu täytenokare sen päälle.
- Näin tekemällä saat hyvän tarttumapinnan koristeille.
- Asettele kakun päälle sitruuna- ja kurkkusiivuja, herneenversoja sekä salaattisekoitusta.
- Sommittele viimeisenä päälle kylmäsavulohta esimerkiksi ruusukkeina.