6 henkilölle - Valmistusaika noin 30 minuuttia.

Helppo ja nopea voileipäkakku syntyy hetkessä!

Tarvitset:

  • 1 Elosen Saaristolaisleipä (300g)
  • n.150-200g lämminsavulohta
  • 250g yrttituorejuustoa
  • 100g ranskankermaa
  • hieman tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1/2 sitruunan kuoriraaste
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 1 tl hunajaa
  • kostutukseen: 1 dl vettä + 1/2dl sitruunanmehua
  • koristeluun: kurkkua, sitruunaa, herneenversoja, kylmäsavulohta + lisäksi halutessasi esimerkiksi orvokkeja ja salaattisekoitusta (jääsalaatti, rucola, mangoldi yms.)

Resepti

  1. Leikkaa saaristolaisleipä kolmeen osaan, eli niin että saat aikaiseksi kaksi väliä täytteelle.
  2. Valmista kostutusvesi sekoittamalla keskenään vesi ja sitruunamehu.
  3. Kostuta leipäsiivut.
  4. Notkista tuorejuustosähkövatkaimella.
  5. Lisää tuorejuuston joukkoon savulohi, mausteet, hunaja, ranskankerma sekä sitruunan kuoriraaste.
  6. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
  7. Ota täytteestä sivuun noin 1/2 dl kannen kuorrutusta varten.
  8. Jaa loppu täyte silmämääräisesti kahtia kahteen täyteväliin.
  9. Kun olet saanut kakun kasattua laita kansipala päälimmäiseksi ja levitä syrjäänotettu täytenokare sen päälle.
  10. Näin tekemällä saat hyvän tarttumapinnan koristeille.
  11. Asettele kakun päälle sitruuna- ja kurkkusiivuja, herneenversoja sekä salaattisekoitusta.
  12. Sommittele viimeisenä päälle kylmäsavulohta esimerkiksi ruusukkeina.

Kirjoittaja

Emmi Salonen

Bloggaaja
Nakuilevan tästä kakusta tekee sen rento ilme, jossa kerrokset näkyvät kauniisti.

Arvostelut

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei arvosteluita vielä)
Loading...

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x