6 henkilölle - Valmistusaika noin 30 minuuttia.

Onko pullavanukas tuttu juttu?

Pullavanukkaaseen ja Mascarponevaahtoon tarvitset:

Vanukas:

  • n.500g pullanpaloja esim. Elosen Kardemummatäytepulla
  • 1 muna
  • 2 dl maitoa tai kermaa
  • 1 rkl sokeria
  • n. 1 dl valitsemaasi marjahilloa
  • n. 2 dl marjoja (tuore tai pakaste) + tuoreita päälle paiston jälkeen
  • kourallinen mantelilastuja
  • koristeeksi tuoreet marjat, mintunlehtiä sekä halutessasi tomusokeria
  • Mascarponevaahto:
  • 200g mascarponejuustoa
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 50g tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Resepti

  1. Leikkaa pullat viipaleiksi.
  2. Sekoita maitoon kananmuna sekä sokeri.
  3. Asettele puolet pullanpaloista uuninkestävään vuokaan.
  4. Levitä niiden päälle marjahilloa ja noin desin verran marjoja, lisää loput pullanpalat ja kaada muna-maitoseos pullanpalojen päälle.
  5. Ripottele päälle mantelilastut ja toinen desi marjoja.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.
  7. Kun pullavanukas paistuu, valmista sillä aikaa mascarponevaahto.
  8. Sekoita kulhossa keskenään mascarponejuusto, kerma sekä sokerit.
  9. Vaahdota käsivatkaimella löysähköksi vaahdoksi.
  10. Kun vanukas on valmis, koristele se tuoreilla marjoilla, mintun lehdillä ja tarjoa se mascarponevaahdon kanssa.

Kirjoittaja

Emmi Salonen

Bloggaaja
Kokeile pullavanukasta myös vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

Arvostelut

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 ääntä, keskiarvo: 5,00)
Loading...

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x