Onko pullavanukas tuttu juttu?
Pullavanukkaaseen ja Mascarponevaahtoon tarvitset:
Vanukas:
- n.500g pullanpaloja esim. Elosen Kardemummatäytepulla
- 1 muna
- 2 dl maitoa tai kermaa
- 1 rkl sokeria
- n. 1 dl valitsemaasi marjahilloa
- n. 2 dl marjoja (tuore tai pakaste) + tuoreita päälle paiston jälkeen
- kourallinen mantelilastuja
- koristeeksi tuoreet marjat, mintunlehtiä sekä halutessasi tomusokeria
- Mascarponevaahto:
- 200g mascarponejuustoa
- 2,5 dl kuohukermaa
- 50g tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Resepti
- Leikkaa pullat viipaleiksi.
- Sekoita maitoon kananmuna sekä sokeri.
- Asettele puolet pullanpaloista uuninkestävään vuokaan.
- Levitä niiden päälle marjahilloa ja noin desin verran marjoja, lisää loput pullanpalat ja kaada muna-maitoseos pullanpalojen päälle.
- Ripottele päälle mantelilastut ja toinen desi marjoja.
- Paista 200 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.
- Kun pullavanukas paistuu, valmista sillä aikaa mascarponevaahto.
- Sekoita kulhossa keskenään mascarponejuusto, kerma sekä sokerit.
- Vaahdota käsivatkaimella löysähköksi vaahdoksi.
- Kun vanukas on valmis, koristele se tuoreilla marjoilla, mintun lehdillä ja tarjoa se mascarponevaahdon kanssa.