Elonen lahjoitti leipää päiväkodeille Ruisleipäpäivän kunniaksi

Ruisleipä taipuu terveelliseksi herkkuleiväksi.

Ruisleipäpäivä kunnioittaa suomalaista ruokakulttuuria

Ruisleipäpäivää on vietetty helmikuun viimeinen päivä vuodesta 2017 saakka, kun Suomen kansa valitsi ruisleivän kansallisruoaksemme. Päivä ei toki ole sattumaa, sillä 28.2. vietämme myös Kalevalan päivää ja suomalaisen kulttuurin päivää. Ruisleipä onkin suomalaisen ruokakulttuurin ydin, jolla on vahva konkreettinen ja symbolinen arvo; leipä ja viljat ovat olleet oleellisessa osassa sekä kielikuvissamme että suoraan myös Kalevalan tarinoissa.

Koko maailman mittapuulla suomalaiset ovat merkittäviä rukiin kuluttajia. Yhteensä ruista kuluu henkilöä kohden jopa 15 kiloa vuodessa. Tämä on myös terveytemme kannalta hyvä, sillä ruis sisältää korkean määrän ravintokuitua, joka on hyväksi vatsan toiminnalle. Tutkimusten mukaan täysjyväruis antaa myös suojan sydän- ja verisuonitauteja sekä hormonivälitteisiä syöpiä vastaan.

 

Elonen ilahdutti lähialueen päiväkoteja lahjoittamalla ruisleipää lapsille

 

Tutkimusten mukaan lapset ja nuoret syövät leipää välipaloina aiempaa vähemmän. Elonen halusi olla mukana ruisleipäpäivässä tekemällä hyvää ja siksi lahjoitimmekin lähiseudun päiväkodeille Ruiseväs-ruisleipää sekä leipätiedotuksen ruisleivän hyödyistä kertovia kampanjamateriaaleja. Lapsille lähti leipien ja julisteiden lisäksi muuten myös hauskoja leivän hyötyihin keskittyviä lautapelejä. Toivomme, että ruisleipäpäivän tempauksemme on ilahduttanut ja että leivästä, peleistä ja suomalaisesta kulttuurista on tänään nautittu täysin rinnoin.

lähde: Leipätiedotus 

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x