Viikonlopun suolainen herkku – Saaristolaisleipä ja poromousse
Saaristolaisleipä mielletään usein joulunajan herkuksi, mutta herkullisella täytteellä se maistuu muulloinkin! Hyvä täytevaihtoehto on poromousse, joka on helppo ja nopea valmistaa – pilko vain poronliha, punasipuli ja suolakurkku pieneksi kuutioksi, ja ydistä kaikki aineet keskenään!
Poromousse kannattaa valmistaa mahdollisuuksien mukaan jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään. Näin moussen maut ehtivät tasaantua ja se maistuu Saaristolaisleivän kanssa entistäkin herkullisemmalta!
Siivuta herkullinen Saaristolaisleipä ja annostele poromousse lusikan avulla leipäsiivuille. Viimeistele ripauksella tuoretta persiljaa ja nauti!
Annoksiin tarvitset:
- Elosen Saaristolaisleipä
- 200 g lämmin- tai kylmäsavuporoa
- 1 pieni kokonainen suolakurkku
- 1/2 pieni punasipuli
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
- pieni nippu tuoretta persiljaa
Resepti
- Pilko poronliha pieneksi kuutioiksi tai käytä valmista rouhetta.
- Pilko suolakurkku ja punasipuli pieneksi kuutioiksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja mausta mustapippurila, sitruunamehulla ja lisää viimeiseksi persiljasilppu.
- Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 3 h, tai mieluiten yön yli.