Tiedote: Elonen investoi 12 miljoonaa uuteen, tulevaisuuden leipomoon!

Elonen investoi 12 miljoonaa uuteen, tulevaisuuden leipomoon!

Elonen investoi 12 miljoonaa uuteen nykyaikaiseen leipomoon ja avaa vaiheittain uudet tuotantotilat Alavudella loppuvuodesta 2024. Mattioven siirtäessä tuotantotilansa Kuopioon ja Vääksyyn, saimme pitkien neuvotteluiden jälkeen vapautuvat tilat, uuden Töysäläisen leipomon käyttöön. Oviteollisuuden tuotantotilojen muuttaminen elintarviketeollisuuden käyttöön vie oman aikansa, mutta suunnitelmat ovat pitkällä ja työt on jo aloitettu. Uuden leipomon laiteasennuksiin pääsemme syyskuusta alkaen.

Ensimmäisessä vaiheessa Elonen rakentaa leipomoon neljä tuotantolinjaa, jotka valmistavat perinteisiä Töysäläisen pipareita, korppuja ja keksejä. Lisäksi donitseille valmistuu uusi tuotantolinjakokonaisuus. Myöhemmin kokonaisuutta täydennetään vielä muutamalla tuotantolinjalla. Pitkien toimitusaikojen vuoksi tuotantolinjat käynnistyvät vaiheittain, mutta tuotantoon leipomo päässee jo marraskuun aikana. ”Tarkoituksemme on palauttaa mahdollisimman nopeasti nykyvalikoima, jonka jälkeen vasta on uutuuksien vuoro”, sanoo Jari Elonen.

Projektin yksi tärkeimmistä kulmakivistä on ollut rakentaa hiilineutraali tuotantolaitos. Tämä on huomioitu kaikissa investoinneissa. Kaikki lämmitys uuneista kiinteistöön tapahtuu uusiutuvalla energialla eikä fossiilisia energiamuotoja käytetä. Uusien järjestelmien myötä tehostetaan hävikin pienentämistä ja parannetaan entisestään tuotteiden sekä raaka-aineiden jäljitettävyyttä. Myös pakkaussuunnittelussa on aiempaa enemmän kiinnitetty huomiota uusiutuviin materiaaleihin.

Uuden leipomon sijainti mahdollistaa sen, että saamme työllistettyä nykyiset, osaavat työntekijät työssäkäyntialueella, mikä on meille erittäin tärkeää. Työprosessien sujuvuuteen ja työn ergonomian kaikkiin osa-alueisiin on kiinnitetty erityistä huomioita leipomon suunnittelussa. Projektin suunnittelutoimisto, pääurakoitsija ja aliurakoitsijat on valittu, kaikissa valinnoissa olemme halunneet työllistää paikallisia toimijoita. Toimitusjohtaja Jari Elonen kiittää Alavuden kaupunkia ja Mattiovi Oy:tä hyvästä neuvotteluhengestä, joka mahdollisti kaupan syntymisen.

”Tuotteitamme on jo kovasti kyselty ja toivottu takaisin kaupan hyllyille. Pahoittelemme tuotteiden toimituskatkoksia, mutta olen iloinen siitä, että pääsemme pian takaisin kauppaan ja asiakkaiden kahvipöytiin. Olemme kiitollisia siitä palautteesta, jonka kuluttajat ovat meille antaneet tsemppiviestein tämän katastrofin jälkeen. Me tulemme entistä vahvempana takaisin leipomaan kuluttajille niin Töysäläisen perinteisiä piparkakkuja ja korppuja, kuin herkullisia uusia innovaatioita”, sanoo toimitusjohtaja Jari Elonen.

Takaisin tuhkasta-dokumentti Elosen Youtube-kanavalla:
https://www.youtube.com/@elonenoyleipomo4763/shorts

Me leivomme tulevaisuutta, seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa!
Tiedotamme lisää, kun asiat etenevät.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Jari Elonen, Elonen Oy Leipomo
+358400 642 454, jari@elonen.fi

Elonen Oy konserni

Toimintaa yhteensä 16 toimipisteessä, joista tuotantolaitokset Jämsässä, Ylistarossa, Kuopiossa ja Alavudella.
Elonen Oy konsernin brändit ovat Elonen, Töysäläinen, Tasangon ja Malviala.
Elonen työllistää noin 240 vakituista työntekijää.
Päämarkkina kaikki kaupan ketjut, lisäksi tuontia ja vientiä.
Päätuotteet kahvileipä- ja konditoriatuotteet, ruokaleivät, korput, piparit, keksit, munkit, donitsit, sekä useita Private label -tuotteita.

Hyvää juhannusviikkoa ja lämmintä kesää!

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x