Keski-Suomen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2022

 

Keski-Suomen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2022 on myönnetty jämsäläiselle Elosen leipomolle

Jämsäläisestä leipomoperinteestä tunnettu Elonen Oy Leipomo on Keski-Suomen Vuoden Yrittäjä 2022. Yrittäjäpalkinto luovutettiin Keski-Suomen Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa Jyväskylän Paviljongissa lauantaina 28 tammikuuta. Palkinnon vastaanotti Elonen Oy Leipomon toimitusjohtaja Jari Elonen johtoryhmän kanssa.

– Olen nöyrästi kiitollinen, että valinta osui meihin, varsinkin kun lähivuodet ovat olleet erittäin vaikeita maailman tilanteesta johtuen. Viime vuodet ovat olleet todellista yrittämistä haasteineen. Erityisesti haluan kiittää henkilöstöämme ja asiakkaita, jotka meille tämän huomionosoituksen mahdollistivat. Yhdessä me tätä Elosella teemme, palkinto kuuluu koko Elosen joukkueelle. Kommentoi tuoreeltaan toimitusjohtaja Jari Elonen.

 

Jari Elonen leipomolla vuonna 1989.

 

Palkintoraati huomioi, että Elonen on viime vuosina määrätietoisesti hakenut kasvua toimialan haasteista huolimatta. Tuotekehitykseen on satsattu ja investoinneissa vastuullisuus on ollut tärkeässä roolissa, tämä näkyy mm. megawatin aurinkopuistossa, joka investoitiin Jämsään. Matkaan mahtuu merkittävä Malvialan yrityskauppa 2021, sisältäen neljä tuotantolaitosta. Elonen on tuttu brändi, ja yritystarina on pitkä jo useammassa sukupolvessa. Yritys myös työllistää valtakunnallisesti n. 250 henkeä ja työntekijöiden arvostus on yritykselle tärkeää. Elonen on satsannut myös Jyväskylän keskustan viihtyvyyteen uudella Elo -ravintola-kahvilakonseptillaan.

Maakunnallisen Vuoden yrittäjä -palkinnon 2022 valitsi raati, jonka muodostivat Pekka Hokkanen Keski-Suomen liitto; Pasi Sorri Keski-Suomen Osuuspankki; Jari-Pekka Koponen Jari-Pekka Oy, Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja; Kimmo Valkeinen Valwood Oy, Keski-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja; Johanna Soilu Fashion Unit Oy, Keski-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja; Pirkko Melville Keski-Suomen Ely-keskus; Vesa Saarikoski Jamk; Piritta Hämäläinen Fennia; Joonas Pylvinen Conthrive Oy, Doers-verkosto; Juha Peltomäki Elisa; Anu Ojala Jyväskylän yliopisto; Liisa Marin Gradia; Sanna-Mari Jyräkoski Keski-Suomen Yrittäjät, raadin sihteeri.

Elosen leipomon perustivat Raimo ja Marja-Liisa Elonen vuonna 1966.

Suomen Yrittäjät ja sen jäsenjärjestöt palkitsevat vuosittain valtakunnallisesti, alueellisesti ja paikallisesti menestyneitä yrityksiä. Näin halutaan korostaa yrittäjyyden merkitystä ja arvostusta sekä tuoda esille yrittäjän työtä. Yrittäjäpalkinto on vastaanottajalleen arvokas — se on yrittäjäkollegoiden tunnustus.

Jarilta sujuu upeasti myös kakkujen pursotus.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jari Elonen, Elonen Leipomo Oy, 0400 642 454, jari.elonen@elonen.fi
toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski, Keski-Suomen Yrittäjät, 050 563 7780, sanna-mari.jyrakoski@yrittajat.fi
puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen, Keski-Suomen Yrittäjät, 0400 833 211, jari-pekka@jari-pekka.fi

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x