Tavoitteena hiilineutraali leipomotoiminta
Tavoitteenamme on päästä vaiheittain kohti hiilineutraalia leipomotoimintaa vuoteen 2035 mennessä, mikä on edellyttänyt isoja konkreettisia tekoja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Menneet vuodet olemme panostaneet erityisesti leipomoiden energiatehokkuuden kehittämiseen, uusiutuviin energialähteisiin, hävikin hallintaan ja materiaalien kierrätettävyyteen. Nyt laskemme ja raportoimme näiden vastuullisuustöiden tuloksia ja suunnittelemme hiilitiekarttaa tuleville vuosille. Merkittävimmät leipomotoiminnan ympäristöön vaikuttavat tekijät ovat energian kulutus, pakkaus- ja biojätteet, jätevesi, kuljetukset sekä raaka-aineiden alkuperä ja ympäristövaikutukset. Näiden aiheiden hallintaan keskittymällä pienennämme myös yksittäisen Elosen leipomoherkun hiilidioksidipäästöjä vuosi vuodelta.
Noudatamme kansallista lainsäädäntöä ja viranomaisvaatimuksia kaikessa toiminnassamme. Ympäristötyötämme ohjaavat asiakasvaatimukset, ja sitoudumme noudattamaan YK:n Global Compact -aloitteen kestävän kehityksen periaatteita. Puhdas luonto ja riittävät luonnonvarat on turvattava myös tuleville sukupolville, joten Elonen on sitoutunut jatkuvaan parantamiseen ympäristö- ja ilmastovaikutusten minimoimiseksi.