Ammattilaisille

Elosen tarina

Elosen tarina alkoi 1966 intohimosta herkkuihin, ja vielä tänäkin päivänä leivomme sinua varten suussa sulavia leivonnaisia ja muita leipomotuotteita jokaiseen hetkeen: arjen kahvipöytiä sulostuttamaan ja juhlanhetkien kruunuksi.

Raimo ja Marja-Liisa Elonen leipomolla.
Raimo ja Marja-Liisa Elonen leipomolla.

Historia

Elosen leipomo aloitti toimintansa vuonna 1966 Mäntässä, jossa nuoripari Marja-Liisa ja Raimo Elonen tunsivat leipomoalan omakseen ja aloittivat kaksistaan puurtamisen, jossa ei kelloa katsottu eikä työtunteja laskettu. Mäntän aika jäi kuitenkin lyhyeksi ja 1968 Eloset muuttivat Jämsään kokeilemaan huoltoaseman pitoa. Siinä sivussa syntyi kuitenkin ”pikku-Kondiksena” tunnettu leipomo. Tuotteita myytiin torilla ja leipomokoneita myytiin myös leipomoille. Alku lähti muutaman neliön tiloista, ja nykyisin Jämsän leipomo on 10 000 neliön halli.

Alun perin ajatus oli, että Raimo leipoisi takahuoneessa ja Marja-Liisa hoitaisi asiakaspalvelun, mutta pian kasvava suosio muutti kuviota. Käsityönä leivotut leivonnaiset vaativat paljon työvoimaa ja pian Eloset työllistivätkin jo 25 henkilöä.

Kysynnän kasvaessa vuosi ja vuosikymmen toisensa perään Elonen on joutunut laajentamaan toimintaansa ja toimitilojaan moneen otteeseen. Taival Jämsän Kesoililta nykyisiin toimitiloihin Patalahdenkadulle sisälsi kaksi muuttoa sekä pienempien leipomoiden yhdistämistä Eloseen vuosina 1971-1997.

Elonen oli niittänyt alkuun paljon mainetta pitkälti makeiden leivonnaisten leipomona. Ruokaleivän tekeminen aloitettiin vuonna 1977, kun Elosella huomattiin jämsäläisten kuluttavan suuren määrän ulkolaista leipää. Syyksi paljastui kotimaisen, tuoreen lähileivän puute, ja Eloset päättivät vastata kysyntään. Näin leipomollamme onkin jo pitkä perinne sokerileipomusten lisäksi ruokaleipien valmistuksessa.

Historia

Elosen leipomo aloitti toimintansa vuonna 1966 Mäntässä, jossa nuoripari Marja-Liisa ja Raimo Elonen tunsivat leipomoalan omakseen ja aloittivat kaksistaan puurtamisen, jossa ei kelloa katsottu eikä työtunteja laskettu. Mäntän aika jäi kuitenkin lyhyeksi ja 1968 Eloset muuttivat Jämsään kokeilemaan huoltoaseman pitoa. Siinä sivussa syntyi kuitenkin ”pikku-Kondiksena” tunnettu leipomo. Tuotteita myytiin torilla ja leipomokoneita myytiin myös leipomoille. Alku lähti muutaman neliön tiloista, ja nykyisin Jämsän leipomo on 10 000 neliön halli.

Alun perin ajatus oli, että Raimo leipoisi takahuoneessa ja Marja-Liisa hoitaisi asiakaspalvelun, mutta pian kasvava suosio muutti kuviota. Käsityönä leivotut leivonnaiset vaativat paljon työvoimaa ja pian Eloset työllistivätkin jo 25 henkilöä.

Kysynnän kasvaessa vuosi ja vuosikymmen toisensa perään Elonen on joutunut laajentamaan toimintaansa ja toimitilojaan moneen otteeseen. Taival Jämsän Kesoililta nykyisiin toimitiloihin Patalahdenkadulle sisälsi kaksi muuttoa sekä pienempien leipomoiden yhdistämistä Eloseen vuosina 1971-1997.

Elonen oli niittänyt alkuun paljon mainetta pitkälti makeiden leivonnaisten leipomona. Ruokaleivän tekeminen aloitettiin vuonna 1977, kun Elosella huomattiin jämsäläisten kuluttavan suuren määrän ulkolaista leipää. Syyksi paljastui kotimaisen, tuoreen lähileivän puute, ja Eloset päättivät vastata kysyntään. Näin leipomollamme onkin jo pitkä perinne sokerileipomusten lisäksi ruokaleipien valmistuksessa.

Siirry takaisin sivun alkuun