Pienemmän ruokahävikin puolesta
Teemme Elosella jatkuvasti töitä ruokahävikin torjumiseksi. Ympäristöasiat on huomioitava koko tuotteen elinkaaren ajalta. Suunnittelemme tuotteet siten, että raaka-aineet voidaan hyödyntää tehokkaasti. Mietimme valmistusprosessit niin, että kanttitaikinat ja koristeluaineet palautuvat uudelleen käytettäväksi ja prosessijätettä syntyisi kokonaisuudessaan mahdollisimman vähän. Pyrimme tarkkoihin valmistusmääriin ja myymme Jämsän leipomolla syntyneet ylimääräiset tai ulkonäkövirheelliset tuotteet leipomon myymälässä. Lisäksi Töysäläisen ja Tasangon kakkoslaadun keksi- ja korpputuotteita pakataan erätuotteena myyntiinvähittäiskauppaan. Tuotteitamme päätyy myös hyväntekeväisyyteen ja valmistuksen aikana tehtailla syntynyttä hävikkiä saadaan hyödynnettyä lisäksi eläinten rehuksi.
Mittaamme onnistumistamme jatkuvasti, jotta voimme asettaa itsellemme vuosi vuodelta tiukemmat ympäristötavoitteet. Hävikin torjunnassa pienilläkin teoilla on vaikutusta.