Itse tehdyt krutongit sopivat erinomaisesti nautittavaksi täyteläisen kasvissosekeiton kanssa.
Krutongit

Ainesosat
- Rapeakuorista Maalaisleipää
- Makusuolaa, esimerkiksi Himalajan suola Provencen yrteillä
- timjamia
- basilikaa
Resepti
- Sillä aikaa kun juurekset kiehuvat, ota esille valitsemasi krutonkiin käytettävä leipä. Tähän tarkoitukseen voit käyttää myös kuivuneet vaaleat leivät, ja vähennät samalla ruokahävikkiä.
- Paloittele leipä parin sentin kuutioiksi, ja heitä leipäpalat kuumalle paistinpannulle oliiviöljyn kanssa. Mausta krutongit paiston aikana makusuolalla. Jos haluat vielä enemmän makua mukaan, laita sekaan kuivattua timjamia ja basilikaa. Pyörittele krutonkeja kuumalla pannulla niin kauan, että reunat ovat kauniin kullanruskeat.
Vinkit ja reseptit