Ammattilaisille

Rapeat ruisleipätikut

Kuidun lisääminen ruokavalioon on tärkeää, ja vaikka moni meistä syökin ruisleipää ja muita kuitupitoisia leipiä jo ennestään, sitä harvoin tulee kuitenkaan liikaa. Nämä ihanan rapeat ruisleipätikut sopivat mainiosti keittojen kanssa nautittavaksi tai dipattavaksi.
Ruisleipätikut, tai hienommin sanottuna ruisleipägrissinit tehdään herkullisesta Isosta Ruisvuoasta. Runsaskuituinen Ruisvuoka leivotaan aitoon taikinajuureen eikä se sisällä lainkaan lisättyä leivinhiivaa.

Valmistusaika

15 min

Ruisleipätikut ja lohikeitto.
Ruisleipätikut ja lohikeitto.

Ainesosat

  • Iso Ruisvuokaleipä
  • Kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • Maustettua suolaa
  • Mustapippuria
  • Basilikaa
  • Timjamia
  • Oreganoa

Resepti

  1. Leikkaa haluamasi määrä tikkuja valmiiksi viipaloiduista ruisleivistä. Yksi pala kannattaa jakaa noin neljään osaan. Laita pannulle runsaasti oliiviöljyä, asettele tikut öljyyn ja paista hetki.
  2. Kun leipätikut ovat saaneet hieman väriä, käännä ne pihdeillä ympäri. Heitä nyt mausteet mukaan pannulle, ja ennenkuin poistat tikut pannulta, pyörittele niitä öljymausteseoksessa. Jatka näin, kunnes olet paistanut kaikki tikut.
  3. Anna leipätikkujen kuivua ja kovettua lautasella hetki ennen tarjoilua.

Reseptin tuotteet

Ruisvuoka.

Iso Ruisvuoka

  • Leivät
  • Paikalliset

Elonen

1000 g

Lisää herkullisia tuotteita

Ruisvuoka.

Iso Ruisvuoka

  • Leivät
  • Paikalliset

Elonen

1000 g

Katso kaikki tuotteet

Siirry takaisin sivun alkuun