Samettisen pehmeä pannacotta piparkakkucrumblella on täydellinen päätös juhla-aterialle tai muuten vain nautiskeluhetkiin. Suussa sulavan herkulliset pannacotat viimeistellään Momma Ohuista Piparkakuista valmistetulla crumblella ja glögi-marjahyytelöllä.
Pannacotta piparicrumblella
Valmistusaika
45 min
Annokset
6

Ainesosat
- 5 dl Kuohukermaa
- 3 kpl Liivatelehteä
- 1 dl Sokeria
- 1 kpl / 1 tl Vaniljatanko / vaniljasokeria
- 2 dl Punaisia pakastemarjoja esim. vadelmaa
- 0,5 dl Punaista glögiä
- 100 g Elonen Momma Original Ohuita Piparkakkuja
- 40 g Voita
- Momma Original Ohuita Piparkakkuja, marjoja, syötäviä kukkia ja yrttejä
Resepti
- Laita kermavanukkaan liivatteet (2kpl) likoamaan kylmään veteen
- Kiehauta kerma, sokeri ja halkaistun vaniljatangon siemenet tai vaniljasokeri.
- Lisää kermaseokseen pehmenneet liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Anna seoksen hiukan jäähtyä.
- Kaada kermaseos annosmaljoihin. Anna annosten hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli seuraavaan päivään.
- Kun pannacotat ovat hyytyneet, valmista marjainen glögihyytelö: sulata ja soseuta pakastemarjat. Laita 1 liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Laita marjasose ja glögi kattilaan. Lisää tarvittaessa hiukan sokeria, jos haluat hyytelöstä makeampaa. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää liivate ja varmista, että se liukenee seokseen. Jäähdytä.
- Lusikoi jäähtynyt, mutta ei vielä hyytynyt marjainen glögihyytelö pannacotta-maljojen pinnalle. Anna hyytelön jähmettyä kylmässä.
- Valmista Elonen Momma Original Ohuista Piparkakuista crumble: Rouhi piparkakut karkeaksi rouheeksi, jätä osa piparkakuista kokonaisiksi koristelua varten. Sulata voi. Yhdistä piparirouhe ja voisula.
- Koristelu: annostele piparkakkucrumblea maljan päälle haluamasi määrä. Lisää koristeeksi tuoreita marjoja, kukkia ja/tai yrtin versoja. Viimeistele annokset Momma Piparkakuilla.
Vinkit ja reseptit