Momma piparkakkutrifle on joulun helpoin ja ihanin jälkiruoka.
Piparkakkutrifle
Valmistusaika
30 min
Annokset
6

Ainesosat
- 2 dl Vispikermaa
- 2,5 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 250 g Mascarponejuustoa
- 0,5 dl Sokeria
- 300 g Elonen Momma Ohuita Piparkakkuja (esim. Momma Kardemumma tai Momma Kinuski)
- n. 1 l Tuoreita marjoja esim. vadelmia ja mansikoita tai pakastemarjoja
- Sitruunamehua
Resepti
- Vaahdota vaniljakastike ja vispikerma omissa kulhoissaan pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja pehmitä mascarponejuusto.
- Lisää mascarponejuusto ja sokeri vaahtojen joukkoon. Sekoita sekaisin, mutta älä vatkaa, ettei vaahto laskeudu. Mausta vaahto halutessasi sitruunan mehulla.
- Rouhi piparit karkeaksi rouheeksi.
- Kokoaminen: Laita yhden suuren lasimaljan pohjalle noin kolmasosa piparirouheesta. Annostele kolmasosa marjoista (jos käytät pakastemarjoja voit lisätä marjojen joukkoon hiukan perunajauhoja, jolloin ne eivät valuta vanilja-mascarponevaahdon joukkoon niin paljon mehua) piparirouheen päälle. Annostele puolet vaahdosta marjojen päälle. Toista samassa järjestyksessä toinen kerros. Voit käyttää myös pieniä annosmaljoja, kuten esimerkiksi sampanja- tai viinilaseja.
- Koristele malja lopulla piparirouheella ja marjoilla. Voit käyttää koristeluun lisäksi tuoreita syötäviä kukkia ja yrttejä.
Vinkit ja reseptit