Piparkakkusemifreddo

Yllätä joulupöydässä vieraasi herkullisella Piparkakku-semifreddolla – Semifreddo on jäädykkeen ja pehmeän jäätelön risteytys. Piparkakun maku kuuluu perinteisesti joulun suosikkimakuihin, joten mikä olisikaan parempi päätös jouluruokailulle, kuin taivaallinen piparkakun makuinen jälkiruoka?

Semifreddon voi valmistaa laakeassa astiassa ja siitä pyöritellä sopivan kokoisia annospalloja, tai voit vaihtoehtoisesti laittaa semifreddo -massan silikoniseen vuokaan, niin kuin me teimme. Makeutta taittaa mukavasti puolukka ja jälkiruoan kruunaa kinuskikastike, jota jokainen voi halutessaan annostella omalle lautaselleen.

Valmistusaika

60

Annokset

6

Ainesosat

  • n. 15 kpl piparkakkuja
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl puolukkahilloa tai puolukkasurvosta
  • 0,5 tl vaniljasokeria

Resepti

  1. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa eri kulhossa keltuaiset ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Ota jälleen uusi kulho ja vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
  4. Murskaa piparit esimerkiksi pakastuspussissa kaulimen avulla karkeaksi rouheeksi.
  5. Sekoita keltuais-sokerivaahtoon kermavaahto, piparirouhe ja puolukkahillo. Lisää joukkoon lopuksi varovasti käännellen valkuaisvaahto.
  6. Laita seos laakeaan vuokaan tai silikonimuottiin, peitä foliolla ja pakasta noin 4h kunnes massa on puolijäinen, eli semifreddo.
  7. Koristele halutessasi piparkakuilla, jäisillä puolukoilla ja tarjoa kinuskikastikkeen kera.

Lisää herkullisia tuotteita

Töysäläinen Suklaakaurakeksi

Töysäläinen Suklaakaurakeksi

  • Pikkuleivät ja korput

Töysäläinen

220 g

Töysäläinen Kaurakeksi

Töysäläinen Kaurakeksi

  • Pikkuleivät ja korput

Töysäläinen

220 g

Tasangon II-sitruunapikkuleipä

Tasangon II-Sitruunapikkuleipä

  • Pikkuleivät ja korput

Tasangon

500 g

Tasangon Herkkutuote II-Kanelipikkuleipä

Tasangon II-Kanelipikkuleipä

  • Pikkuleivät ja korput

Tasangon

500 g

Katso kaikki tuotteet

Siirry takaisin sivun alkuun