MAUSTETTU BRIOSSILEIPÄ

Kesän herkullisin uutuus kaupoissa 24.4. alkaen!
Briozza on täydellinen valinta kesän kokkailujen kaveriksi. Maustettu briossileipä maistuu sellaisenaan tai paahdettuna aterian lisukkeena. Saat tehtyä Briozzasta ruokaisamman version täyttämällä sen keittiömestarimme reseptien avulla!

Voit käyttää Briozzan valmistukseen Air Fryeria, parilaa, uunia tai grilliä!

Katso reseptit ja vinkit tältä sivulta!

Briozza Sweet Chili 275g

Pehmeän kuohkean briossitaikinan kierteissä on herkullista Sweet chili-täytettä. Leipä on maukasta sellaisenaan, ihanaa paahdettuna ja erittäin herkullista täytettynä omilla herkkutäytteillä. Paahtamiseen sopivat parhaiten niin Airfryer kuin grilli sekä leivänpaahdin ja vohvelirauta/parila ja mikä ettei myös avonuotio, jos tuote on kääritty folioon.

Briozza Tomaatti-Basilika 275g

Pehmeän kuohkean briossitaikinan kierteissä on herkullista Tomaatti-Basilika-täytettä. Leipä on maukasta sellaisenaan, ihanaa paahdettuna ja erittäin herkullista täytettynä omilla herkkutäytteillä. Paahtamiseen sopivat parhaiten niin Airfryer kuin grilli sekä leivänpaahdin ja vohvelirauta/parila ja mikä ettei myös avonuotio, jos tuote on kääritty folioon.

Kesän herkullisimmat

RESEPTIT JA IDEAT

Briozza Spicy Tuna

Näitä tarvitset:

Briozza Sweet Chili 275g
1 prk tonnikalaa
1 punasipuli
½ punainen paprika (ja halutessasi 50g valkokaalia)
200g tuorejuustoa (paprika-chili tai maustamaton)
2 rkl sweet chili- kastiketta (ja halutessasi tuoretta chiliä)
Ripaus suolaa
Mustapippuria myllystä
Juustoraastetta

Spicy Tuna Briozza

Näitä tarvitset:

Briozza Sweet Chili 275g
1 prk tonnikalaa
1 punasipuli
½ punainen paprika (ja halutessasi 50g valkokaalia)
200g tuorejuustoa (paprika-chili tai maustamaton)
2 rkl sweet chili- kastiketta (ja halutessasi tuoretta chiliä)
Ripaus suolaa
Mustapippuria myllystä
Juustoraastetta

Valmistusvaiheet:
1. Valuta tonnikala
2. Pilko Kasvikset pieneksi kuutioksi.
3. Sekoita tuorejuusto, kasvikset ja tonnikala keskenään. 
4. Mausta.
5. Leikkaa Briozzaan neljä pystysuuntaista viiltoa “palojen” keskelle.
6. Lusikoi täytettä leivän sisälle ja ripottele päälle juustoraastetta.
7. Paista Air Fryerissa tai uunissa 160 asteessa noin 8 minuuttia.
8. Herkuttele!

Valmistusvaiheet:
1. Valuta tonnikala
2. Pilko Kasvikset pieneksi kuutioksi.
3. Sekoita tuorejuusto, kasvikset ja tonnikala keskenään. 
4. Mausta.
5. Leikkaa Briozzaan neljä pystysuuntaista viiltoa “palojen” keskelle.
6. Lusikoi täytettä leivän sisälle ja ripottele päälle juustoraastetta.
7. Paista Air Fryerissa tai uunissa 160 asteessa noin 8 minuuttia.
8. Herkuttele!

Briozza

Pekoni-Ananas-Juusto

Näitä tarvitset:

Briozza Tomaatti-basilika 275g
2 viipaletta pekonia
Juustoraastetta
2 rkl ananasta (tuore tai säilyke)
Halutessasi sinihomejuustoa

Pekoni-Ananas-Juusto Briozza

Näitä tarvitset:

Briozza Tomaatti-basilika 275g
2 viipaletta pekonia
Juustoraastetta
2 rkl ananasta (tuore tai säilyke)
Halutessasi sinihomejuustoa

Valmistusvaiheet:
1. Pilko pekoni pienehköksi.
2. Leikkaa Briozzaan pystysuuntaisesti neljä viiltoa “palojen” keskelle.
3. Täytä viillot juustoraasteella ja ananakselle.
4. Ripottele Briozzan päälle pekonikuutiot sekä halutessasi myös homejuustoa.
5. Paista Air Fryerissa tai uunissa 160 asteessa noin 8 minuuttia.
6. Herkuttele!

Valmistusvaiheet:
1. Pilko pekoni pienehköksi.
2. Leikkaa Briozzaan pystysuuntaisesti neljä viiltoa “palojen” keskelle.
3. Täytä viillot juustoraasteella ja ananakselle.
4. Ripottele Briozzan päälle pekonikuutiot sekä halutessasi myös homejuustoa.
5. Paista Air Fryerissa tai uunissa 160 asteessa noin 8 minuuttia.
6. Herkuttele!

Briozza

Tomaatti-Mozzarella

Näitä tarvitset:

Briozza Tomaatti-Basilika 275g
1 tomaatti
1 Mozzarellapallo
2 rkl Pestoa (valmista tai itse tehtyä)

Tomaatti-Mozzarella Briozza

Näitä tarvitset:

Briozza Tomaatti-Basilika 275g
1 tomaatti
1 Mozzarellapallo
2 rkl Pestoa (valmista tai itse tehtyä)

Keittiömestarimme pestoresepti:

1dl persiljaa, 1dl basilikaa, 1 valkosipulinkynsi, 1rkl sitruunamehua, 20g parmesania, 2rkl pinjansiemeniä, suolaa, mustapippuria, 2dl öljyä.

Aja blenderissä yrtit, mausteet ja öljy, lisää joukkoon pinjansiemenet, sitruunamehu ja raastettu parmesan. Aja vielä hetki mutta niin, että joukkoon jää sattumia.

Säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa useamman päivän.

Valmistusvaiheet:

1. Valmista pesto.
2. Viipaloi tomaatti ja mozzarella.
3. Leikkaa Briozzaan pystysyyntaisesti neljä viiltoa “palojen” keskelle.
4. Täytä viillot tomaatti- ja mozzarella viipaleilla.
5. Lusikoi päälle pestoa.
6. Halutessasi voit laittaa päälle myös juustoraastetta.
7. Paista Air Fryerissa tai uunissa 160 asteessa noin 8 minuuttia.
8. Herkuttele!

Keittiömestarimme pestoresepti:

1dl persiljaa, 1dl basilikaa, 1 valkosipulinkynsi, 1rkl sitruunamehua, 20g parmesania, 2rkl pinjansiemeniä, suolaa, mustapippuria, 2dl öljyä.

Aja blenderissä yrtit, mausteet ja öljy, lisää joukkoon pinjansiemenet, sitruunamehu ja raastettu parmesan. Aja vielä hetki mutta niin, että joukkoon jää sattumia.

Säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa useamman päivän.

Valmistusvaiheet:

1. Valmista pesto.
2. Viipaloi tomaatti ja mozzarella.
3. Leikkaa Briozzaan pystysyyntaisesti neljä viiltoa “palojen” keskelle.
4. Täytä viillot tomaatti- ja mozzarella viipaleilla.
5. Lusikoi päälle pestoa.
6. Halutessasi voit laittaa päälle myös juustoraastetta.
7. Paista Air Fryerissa tai uunissa 160 asteessa noin 8 minuuttia.
8. Herkuttele!

Briozza Kreikkalainen

Kana-Feta

Näitä tarvitset:

Briozza Sweet Chili 275g
1 kanan rintafile
Rucolaa/salaattia
Fetaa
Tsatsiki
Korianterikurkku

Tomaatti-Mozzarella Briozza

Näitä tarvitset:

Briozza Sweet Chili 275g
1 kanan rintafile
Rucolaa/salaattia
Fetaa
Tsatsiki
Korianterikurkku

Keittiömestarimme Tsatsikiresepti:

100 g turkkilaista jogurttia, 1 valkosipulinkynsi, 50 g raastettua kurkkua, (Muutama mintun lehti), Suolaa, Mustapippuria myllystä 

Keittiömestarimme Korianterikurkkuresepti:

5 cm pätkä kurkkua, ripaus suolaa, 1 rkl sokeria, 0,5 rkl väkiviinaetikkaa, 0,5 tl korianterin siemeniä

Valmistusvaiheet:

1. Paahda korianterin siemeniä hetki kuivalla pannulla.
2. Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi.
3. Sekoita kurkkuviipaleiden joukkoon etikka, sokeri, suola ja korianterin siemenet.
4. Anna maustua vähintään 30 minuuttia.
5. Paista kanan filee pannulla, uunissa tai Air fryerissa ohjeen mukaan.
6. Valmista tsatsiki raastamalla kurkku ja leikkaamalla valkosipulinkynsi pieneksi.
7. Sekoita jogurtin joukkoon mausteet, kurkku ja valkosipuli.
8. Anna tekeytyä vähintään 10 minuuttia.
9. Leikkaa Briossa pitkittän halki – mutta älä irrota kantta kokonaan!
10. Viipaloi kana ja asettele se sekä murustettu feta Briozzan väliin.
11. Paista voileipägrillissä/uunissa, kunnes Briozzan pinta on rapea.
12. Lisää väliin tsatsiki ja korianterikurkku. Halutessasi voit laittaa väliin myös salaattia/rucolaa.
13. Halkaise ja nauti! 

Keittiömestarimme Tsatsikiresepti:

100 g turkkilaista jogurttia, 1 valkosipulinkynsi, 50 g raastettua kurkkua, (Muutama mintun lehti), Suolaa, Mustapippuria myllystä 

Keittiömestarimme Korianterikurkkuresepti:

5 cm pätkä kurkkua, ripaus suolaa, 1 rkl sokeria, 0,5 rkl väkiviinaetikkaa, 0,5 tl korianterin siemeniä

Valmistusvaiheet:

1. Paahda korianterin siemeniä hetki kuivalla pannulla.
2. Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi.
3. Sekoita kurkkuviipaleiden joukkoon etikka, sokeri, suola ja korianterin siemenet.
4. Anna maustua vähintään 30 minuuttia.
5. Paista kanan filee pannulla, uunissa tai Air fryerissa ohjeen mukaan.
6. Valmista tsatsiki raastamalla kurkku ja leikkaamalla valkosipulinkynsi pieneksi.
7. Sekoita jogurtin joukkoon mausteet, kurkku ja valkosipuli.
8. Anna tekeytyä vähintään 10 minuuttia.
9. Leikkaa Briossa pitkittän halki – mutta älä irrota kantta kokonaan!
10. Viipaloi kana ja asettele se sekä murustettu feta Briozzan väliin.
11. Paista voileipägrillissä/uunissa, kunnes Briozzan pinta on rapea.
12. Lisää väliin tsatsiki ja korianterikurkku. Halutessasi voit laittaa väliin myös salaattia/rucolaa.
13. Halkaise ja nauti! 

Kokeile myös nämä!

Briozza BLT

Näitä tarvitset:

Briozza Tomaatti-basilika 275g
4 viipaletta pekonia
1 Tomaatti
Mustapippuria myllystä
Salaattia
50g valkosipulituorejuustoa

Valmistusvaiheet:

1. Paista pekonit pannulla tai Air Fryerilla rapeaksi
2. Leikkaa tomaatti viipaleiksi.
3. Halkaise Briozza pituussuunnassa – älä leikkaa kantta kokonaan irti.
4. Paista Briozzaa uunissa, voileipägrillissä tai pannulla muutama minuutti.
5. Voitele valkosipulituorejuustolla molemmat puolet.
6. Täytä tomaatilla, pekonilla ja salaatilla. Mausta mustapippurilla.
7. Herkuttele!

Briozza Chorizo-Aurinkokuivattu tomaatti 

Näitä tarvitset:

Briozza Tomaatti-Basilika 275g
4 viipaletta chorizoa
Aurinkokuivattua tomaattia
100g Aurinkokuivattutomaatti- tuorejuustoa
Rucolaa
Mozzarellaa

Valmistusvaiheet:

1. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja chorizo, sekoita tuorejuustoon.
2. Halkaise Briozza pituussuunnassa.
3. Täytä tuorejuustolla, mozzarella viipaleilla ja paista uunissa/voileipägrillissä.
4. Täytä rucolalla.
5. Herkuttele!

Takaisin tuhkasta

- dokumenttisarja

Takaisin tuhkasta -videosarja seuraa Elosen leipomon Töysän tuotantolaitoksen vaiheita tuhoisan tulipalon jälkeen.

Takaisin tuhkasta on tarina feeniksin lailla uuteen loistoon nousevasta tehtaasta ja sen ihmisistä. Sinnikkyydestä ja halusta rakentaa uutta.

Katso 15-osainen Takaisin tuhkasta-dokumenttisarja Elosen YouTube-kanavalta.

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
x
Elonen-logo
Yksityisyydensuoja

Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tilapäisesti käyttäjän kiintolevylle. Evästeitä käytetään lähes kaikilla verkkosivustoilla, eivätkä sivustot välttämättä toimi kunnolla ilman evästeitä.

Eväste sisältää satunnaisesti luodun yksilöivän tunnuksen, jonka avulla voimme tunnistaa tietokoneesi ja kerätä tietoa siitä, mitä sivuja ja toimintoja selaimellasi käytät.